Hudterapeut uddannelse

Som hudterapeut lærer man at lave ansigtsbehandlinger på niveau med dem, kosmetologerne kan lave. Det åbner for jobmuligheder hos kosmetologiske klinikker, eller man kan åbne sin egen forretning til ansigtsbehandlinger uden at skulle bruge lige så meget tid på uddannelse som kosmetologerne.

Sådan bliver du uddannet hudterapeut

Man kan tage uddannelsen som hudterapeut adskillige steder i Danmark. Det er typisk klinkker, der udbyder uddannelsen mod en betaling, og den nomerede tid til at gennemføre er ofte omkring seks måneder, selv om de fleste gennemfører langt hurtigere.

En stor fordel er, at uddannelsen ofte er meget fleksibel og skræddersyet til personer, der allerede har været ude på arbejdsmarkedet, og derfor kan man godt have et fuldtidsarbejde ved siden af studierne.

På uddannelsen vil man – alt efter hvor man tager den – som regel komme til at lære om de forskellige hudtyper, hudens forskellige funktioner og herunder også de forskellige hudsygdomme, man kan komme til at møde. Man vil også blive klogere på områder som anatomi, og fysiologi.

Innowell i Nordjylland er et godt eksempel på et uddannelsessted. De tilbyder, at man kan uddanne sig til hudterapeut ved hjælp af fjernundervisning og et enkelt praktisk seminar på fem dage i Hjallerup. Derfor kan man faktisk tage en uddannelse der, selv om man bor i den anden ende af landet.

Hos Innowell koster det 19.995 kroner + pensum, der står til 624 kroner.  Hos Innowell gennemfører de studerende typisk forløbet på omkring seks uger, hvilket er muligt, fordi man selv styrer, hvor hurtigt man vil klare undervisningen – som dog skal klares inden for seks måneder fra starten. Man skal igennem 260 lektioner, og så skal man være opmærksom på, at der ikke hele tiden afholdes seminarer. Det gøres omkring tre gange årligt.

Hudteraput vs. kosmetolog – er der forskel?

Der er flere forskelle mellem hudterapeuter og kosmetologer. Den største er, at det kræver meget mere uddannelse at blive kosmetolog. Uddannelsen, som i øvrigt er SU-berettiget modsat hudterapeut-uddannelserne, kan kun tages på Kosmetologskolen i København, mens man kan blive hudterapeut flere steder i landet.

Når man uddanner sig til hudterapeut tager man således kun et eller få af fagene fra Kosmetologskolen. Kosmetologerne lærer mange forskellige behandlingsformer på forskellige dele af kroppen, mens man som hudterapeut udelukkende lærer at lave ansigtsbehandlinger.

Hudterapeuterne er ofte ansat hos kosmetologiske klinikker, hvor de kommer til at stå for netop ansigtsbehandlingerne. Der er også mange der bliver selvstændige og tilbyder ansigtsbehandlinger til kunderne.