10 tips til en sund hud

10 tips til sund hud

På nettet findes der rigtig mange gode og mindre gode tips til at holde huden smuk og sund. Her har vi samlet 10 af dem, der går igen flest gange.

De fleste af tipsene kræver ikke, at man skal ud og have fat i dyre cremer eller andre plejeredskaber. I stedet handler det om, hvordan man behandler sin krop til daglig.

Sådan får du en sundere hud

 1. Undgå stress
  Ja, det er lettere sagt end gjort. Men hvis man kan mindske sit stressniveau i hverdagen en smule, vil man ofte få positive resultater på sin hud, der bliver mindre uren og mere glad. Man kan mindske stress ved at indlægge små pauser i løbet af dagen, hvor man fokuserer på sin vejrtrækning.
 2. Dyrt motion
  Jo mere motion, man dyrker, des mere ilt bliver der tilført til blodet og dermed sendt videre ud til huden, og det er rigtig godt. Det gør huden sundere og strammere, end hvis man forholder sig inaktiv.
 3. Skær ned på sukkeret
  Sukker er kort og godt bare rigtig skidt for huden, og skærer man ned på det, vil man i mange tilfælde kunne se en positiv forskel på bare få dage.
 4. Smil og vær glad
  Cremekongen Ole Henriksens mest brugte råd. Luk glæden ind i din hverdag. Det kan ses på huden, hvis man nyder livet og smiler meget, og den har rigtig godt af det.
 5. Pas på solen
  Det er dejligt at være i solen, men man skal passe på med at være det for meget, for solen kan også gøre stor skade på huden i form af blandt andet pigmentforandringer og uren hud. Den kan også medvirke til, at man får rynker før tid.
 6. Vælg de rigtige produkter
  Det er vigtigt at huske, at det ikke altid er de dyreste hudplejeprodukter, der er de bedste for den enkelte. Det handler i langt højere grad om, hvad der passer bedst på netop din hud, så hold øje med, hvilken reaktion du får, når du prøver nye produkter.
 7. Få nok søvn
  Huden reagerer positivt på at få nok hvile. Det er ikke til at sige, hvor meget der generelt er nok, for det kommer helt an på generne hos den enkelte, men man kan typisk mærke, hvis man får for lidt søvn.
 8. Skift sengetøj ofte
  Der er mange døde hudceller og meget skidt i sengetøjet. Det irriterer huden, og derfor er det en god idé at skifte sengetøj ofte.
 9. Lad være med at ryge
  Rygning er skidt på mange måder, og en af dem er for hudens velvære. Det mindsker iltoptaget i cellerne og gør, at man kommer til at se ældre ud, end man er.
 10. Spis frugt og grøntsager
  Frugt og grønt indeholder masser af antioxidanter, der sænker ældningsprocessen. Det er derfor en rigtig god kilde til at sund og glad hud.
Udgivet
Kategoriseret som Blog

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.